TALLUGGLAN

maten på kryssningen

Av helena - 2023-08-21 19:08

Fick frågan om maten på kryssningen så här kommer nu bilder och lite text om den. 

Redan vid bokningen av kryssningen så kunde man välja in måltider vilket skulle göra det hela billigare men även mindre stressigt för oss då det kanske inte skulle finnas bord kvar där vi ville äta. Så vi valde det smidiaga att boka bord redan innan resan, närmare bestämt så pass tidigt i våras att vi inte hade en aning om vad vi beställt när vi satt till bords :) 


Första kvällen var det  3 - rätters på Seaview. 

jag har i efterhand gått in och kikat på deras meny och kan ärligt talat inte säkert säga vad det var som vi serverades

Men förrätten var  i min smak och något som jag gärna skulle servera på midsommarbordet och kan ha varit gravad sik.Väldigt gott!! Sedan följde varmrätten som även den var god och i mitt fall blev det även här vit kokt fisk i någon smörig sås med potatismos... Ganska blek i både färg och smak, men den gick ner :) 

Innan efterrätten så glömdes vi bort och när övriga gäster lämnade restaurangen så satt vi kvar och väntade dels på påtår för kaffet men även på själva efterrätten. När den väl dök upp så var krispet lite mjukt och själva jordgubbscheescaken lite för ljummen.

      

          

I väntan på förrätten så beställde vi varsin liten drink att smutta på. Vi lät baren bestämma, bara det skulle vara en söt med alkohol, så vi servarades en varsin "Erik"  :)  


.  


Dag nr 2 började med en frukost buffé innan vi klev av i Ystad. Vad finns att säga om buffer? Massa mat och provsmakning på det mesta. Jag hittade några favoriter som jag tog om, och som även fanns på min tallrik dagen därpå då vi även tog frukost buffé innan Visby. 


   
Kvällen efter Ystad stod det även här buff'e på vårt schema och även här fanns det en massa mat att välja på men även endel vegetariska rätter som smakade bra. helt sjukt egentligen över mängden mat att välja på och att ha en adhd diagnos gör att valen inte blir färre men svårare att veta vad man ska välja och var man ska starta. Men det var mycket som var gott och även paret som vi delade bord med var trevliga.
Susanne och Tobbe hade åkt flera gånger och hade tips på resemål och förslag på kommande matställen i land. 


När vi kom tillbaka från Visby och lämnat kajen så var det dags för skaldjursbuffén. Jag gillar fisk men har inte mycket över för skaldjur, men det fanns en hel del som jag gillade och ytterligare en del skaldjur som jag vågade testa. Även här rullade vi mätta och belåtna ut från restaurangen.

Helt klart värt pengarna :) 


              

Blev en heldel buffé under ressan, men då vet man å andra sidan att det finns något för alla att äta.

 

kan ju även meddela att jag tog närmare 2000 bilder under resan, så det kommer att dyka upp minnen på Instagram under ett bra tag framöver :) 

 

 

På Insta heter jag:  helena_maxe om ni vill in och kika på fler bilder   :)  



 

Från

Blogg / Hemsida

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Ovido - Quiz & Flashcards